Enquesta: Consum
On realitzes habitualment la majoria de les teves compres?
Portada | Oci | Llibres | Com no, Darwin

Com no, Darwin

Tamany de la font: Decrease font Enlarge font
image L'Origen de les espècies, de Charles Darwin

La Sílvia Closas, aprofitant el 200 aniversari del naixement de Darwin, ens recomana llibres d'aquest personatge clau per a la biologia.

Aquesta setmana, concretament dijous 12, es va commemorar els 200 anys del seu naixement, i com pertoca en aquesta secció us recomanaré el seu llibre més important L’origen de les espècies, llibre conegut tant dins del món de la biologia, com del pensament modern com en el món cultural. Aquest llibre de coneixement el podríem considerar un bestseller de l’època. Charles Darwin en la seva biografia explica que en la primera edició se’n van vendre uns 1250 exemplars el mateix dia de la seva publicació; aleshores es realitza una segona edició de 3000 exemplars, també fou exhaurida.

El primer capítol del llibre ens parla de la “Variació en la domesticitat”, i Darwin menciona “quan observem els individus de les mateixes varietats o subvarietats de les nostres plantes cultivades i dels nostres animals domèstics des de fa més temps, un dels primers punts que ens crida l’atenció és que difereixen generalment l’un de l’altre molt més que no pas els individus de qualsevol espècie o varietat en estat natural.” [Informació extreta: L’origen de les espècies, Charles Darwin. Edicions 62, p 37]

Canviant de llibres a xarxa hem estat cercant per aquesta i hem trobat una web interessant http://www.aboutdarwin.com/ que ens explica curiositats de Darwin, per exemple, on fou enterrat, on vivia, fotografies, entre moltes d’altres coses. Ús la recomano per aquells que estigueu interessats en el protagonista, Darwin. Darwin és un autor molt estudiat i segurament que en d’altres punts de la xarxa i podeu trobar més informació. Havia pensat que podia finalitzar aquest article amb una de les cites més famoses de Darwin com "Les espècies que sobreviuen no són les espècies més fortes, ni les més intel ligents, sinó aquelles que s'adapten millor als canvis", però ens hem trobat un article en la pàgina web: http://kollonades.blogspot.com/2009/02/les-cites-que-darwin-mai-va-dir.html; en aquí podeu veure la contradicció. Si és cert o no la opinió, ho ha de dir el lector.

Afegir a: Add to your del.icio.us del.icio.us | Digg this story Digg

Comentaris (0 Publicat):

Envïi els seus comentaris comment

  • email Envïi un correu a un amic
  • print Imprimir versió
  • Plain text Text pla
Tags
No hi ha tags per a aquest article
Valoració l´article
0